sâmbătă, 8 martie 2014

Because Brigada de voluntari is freakin' AWESOME!

Pentru ca un simplu share pe facebook nu este suficient. Pentru ca Brigada de Voluntari este mai mult decat un ONG. Este un mod de viata.

Stiu, ar fi trebuit sa scriu articolul asta zilele trecute. Perioada de recrutari s-a terminat. But, better later than never. Ma simt oarecum dator cu postarea asta. Dator, prin faptul ca niciodata nu am vorbit atat de liber despre Brigada precum o voi face in randurile urmatoare.

Probabil ca cei care ma cunoasteti mai bine, cei cu care am baut macar o bere sau care ati jucat mai mult de un meci de League of Legends cu skype-ul pornit, cu mine, stiti deja despre Brigada. Pentru ca v-am spus despre ea. Pentru ca v-am batut la cap sa va inscrieti in luna martie. Pentru ca Brigada este "organizatia aia foarte tare, plina de oameni faini, alaturi de care mergi la cele mai tari evenimente din Bucuresti (si nu numai!)". Pentru ca Brigada este locul in care te dezvolti personal. Locul in care te alaturi unei familii. Locul in care iti folosesti timpul liber intr-un mod ultra constructiv.

Si nu exagerez cu nimic. Sunt in Brigada din martie 2013. De atunci si pana in prezent, am participat alaturi de Brigada la mai bine de 30 de evenimente. N-am cunoscut nicaieri oameni mai faini, mai amuzanti, mai inteligenti si mai altruisti decat aici. Oameni de la care ai ce invata. Oameni care cer tot ce e mai bun de la tine, pentru ca stiu ca asta este in primul rand in folosul tau.

Recunosc, nu vreau sa fiu ipocrit. Cand am aflat pentru prima data despre Brigada, m-am gandit in primul rand la un mod foarte bun de a merge la concerte fara sa dau niciun ban. Insa m-am inselat. Brigada inseamna mai mult de atat. Brigada inseamna momentele alea de satisfactie de la finalul unui eveniment, cand stii ca totul s-a derulat cum trebuie, iar tu ai avut un rol la buna desfasurare a acestuia. Cand o persoana iti zambeste dupa ce ii rupi ticket-ul, la poarta de acces. Cand ti se termina tura de noapte de la B'estfest, si te retragi in cortul principal, alaturi de restul colegilor tai. Cand iti petreci o jumatate de zi intr-o padure de la marginea Bucurestiului, doar din pura placere. Cand iei trenul catre Vama si iti instalezi cortul la tanti Mariana in curte, alaturi de alti 10 brigardieri. Cand iti surprinzi unul dintre tovarasi, in costumul lui Adam, in sacul de dormit, in sala de sport a complexului de la Rasnov. Sesiunile neintrerupte de room crawling, din timpul team building-ului. After party-urile succedate marilor concerte. Orele de pre-productie petrecute in compania lui Domi si Pricop. Discutiile cu fotografii sau agentii de paza din momentele de pauza. Sesiunile de montat de scaune de la Romexpo. Bairamurile din garsoniera lui Andrei si Teo. Pentru toate amintirile, unice, care vor ramane pentru toata viata.

As mai putea scrie asa, inca o ora probabil. Cel putin. Si nu m-as plictisi. Si tot nu ar fi destul. Dar e ok, cred ca am surprins esentialul.

Da, Brigada de Voluntari iti poate oferi foarte multe lucruri. Iti poate oferi oportunitati uimitoare si o gramada de amintiri de neuitat. Dar, inevitabil, vei simti ca vrei sa dai si ceva inapoi Brigazii. Daca tot am desprins diverse informatii si aptitudini, prin intermediul BdV-ului, m-am gandit sa folosesc asta si mai departe. Si nu doar in interiorul Brigazii. Ci in tot ceea ce fac.

Am participat, ca voluntar, la editia din 2013 a Anim'est-ului. Una dintre cele mai grozave experiente traite pana acum. In prezent, fac parte din echipa de organizare a Volunteers Fest, si de asemenea, sunt intern HR pentru NexT Film Festival. Si nu vreau sa ma opresc aici. Nu anul asta. Nu in urmatorii 10 ani. Niciodata.

Mi-am facut planuri pentu vara asta. Rockstadt Extreme Fest, B'estfest, ARTmania, Peninsula, Electric Castle, Folk You!, Padina Fest, Fan Fest, Fusion Fest, Summer Well. Poate si altele. Astea mi-au venit in minte, dupa un scurt check list. Probabil ca nu voi putea ajunge la toate, dar stiu ca am sa incerc al naibii de mult sa reusesc.

Nu stiu ce sa scriu in incheiere. Asa ca voi termina intr-un mod cliseic. Brigada m-a invatat sa fiu un om mai bun. Da, suna cliseic. Dar asa este. M-a invatat sa fiu un om mai bun si ma invata asta din ce in ce mai mult, pe zi ce trece.

Toate cele bune, have a nice day and keep rocking! In BdV style! ^_^

Team Building. Arefu, Arges, decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu